Prajitura cu caise si afine
Prajitura cu caise si afine este un desert aromat, savuros de vara. Blatul fraged se combina perfect cu fructele parfumate. Se pot folosi si alte fructe (coacaze, prune, zmeura, mure, etc.).

Ingrediente Prajitura cu caise si afine:
- 6 oua mari
- 300 g faina
- 150 g zahar
- 120 ml ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite praf de copt
- 300 g caise
- 250 g afine
Preparare Prajitura cu caise si afine:
- Mixati albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugat in 2-3 reprize, pana cand obtineti o bezea ferma lucioasa.
- Adaugati galbenusurile pe rand, mixand usor dupa fiecare adaugare.
- Turnati apoi uleiul in fir subtire, amestecati usor, iar in final adaugati faina amestecata cu praful de copt.
- Amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Caisele se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se scot samburii, se obtin jumatati de caise.
- Deasupra se aranjeaza intai jumatatile caisele (cu miezul in sus), apoi printre acestea se pun afinele.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40- 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu caise si afine se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.