Prajitura frageda cu piersici si cacao

2 Shares

Prajitura frageda cu piersici si cacao este un desert umed, aromat, foarte usor de preparat. Puteti folosi si alte fructe (caise, prune), dar si alt gem.

Ingrediente Prajitura frageda cu piersici si cacao:

  • 2 cani faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri gem capsuni/caise
  • 1 conserva de piersici/ 3-4 piersici proaspete

Preparare Prajitura frageda cu piersici si cacao:

  • Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, cacaua si bicarbonatul de sodiu.
  • Se adauga oul, laptele, uleiul si gemul de capsuni, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 24 cm, care in prealabil se unge cu putin unt si se tapetateaza cu pesmet.
  • Deasupra aluatului se presara uniform fulgii de cocos.
  • Piersicile din compot se scurg bine de zeama si se taie in felii, apoi se aranjaeaza uniform in aluat.
  • Daca folositi piersici proaspete, intai le spalati, le uscati cu un prosop de hartie, apoi le feliati si le aranjati in aluat.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu piersici si cacao se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.