Prajitura cu zmeura si bezea

0 Shares

Prajitura cu zmeura si bezea este un desert de sezon aromat, fraged, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu zmeura si bezea:

Blat:

  • 5 oua
  • 175 g unt
  • 5 linguri smantana 35%
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 225 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 2 lingurite praf de copt
  • Un praf de sare
  • 175 g zahar
  • 300 g zmeura

Bezea:

  • 3 albsuri
  • 100 g zahar

Preparare Prajitura cu zmeura si bezea:

Blat:

  • Untul se topeste intr-o craticioara antiaderenta sau pe bain-marie.
  • Se ia de pe foc, se adauga smantana si esenta de vanilie; amestecati, lasati compozitia obtinuta sa se raceasca.
  • Intr-un castron se amesteca faina cu migdalele macinate, praful de copt si un praf de sare.
  • Intr-un alt castron, ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • In castronul cu oua se toarna untul+smantana racite, alternativ cu faina amestecata cu migdalele macinate si praful de copt, in 2-3 reprize fiecare.
  • In compozitia obtinuta se adauga jumatate din zmeura, se amesteca usor cu o spatula.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform zmeura ramasa.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30 minute.
  • Intre timp se prepara bezeaua (cu cca. 10 minute inainte de a scoate tava):
  • Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul treptat, se mixeaza pana se obtine o bezea ferma.
  • Dupa cele 30 minute de copt, se scoate tava, se toarna uniform bezeaua obtinuta, se da tava din nou la cuptor (se scade temperatura cuptorului la 160 grade celsius) pentru inca 10-15 minute sau pana bezeaua este coapta,
  • Prajitura cu zmeura si bezea se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.