Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni
Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni este un desert aromat, cremos, usor de preparat.
Ingrediente Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni:
Blat cu caramel:
- 3 oua
- 1 plic budinca cu gust caramel
- 1/2 cana zahar
- 4 linguri smantana
- 1 cana faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri ulei
Crema capsuni si branza:
- 1 plic budinca cu gust de capsuni
- 300 ml lapte
- 2 linguri zahar pudra
- 500 g branza crema
Alte ingrediente:
- 3-4 linguri gem capsuni
Preparare Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni:
Blat cu caramel:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaguati smantana si uleiul, mixati usor, iar in final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt si continutul plicului de budinca cu gust caramel.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul cu caramel obtinut se lasa sa se raceasca complet.
Crema cu capsuni si branza:
- Continutul plicului de budinca cu gust de capsuni se mixeaza cu cca. 100 ml lapte intr-un castronel.
- Restul de lapte se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
- Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga compozitia obtinuta anterior in castronel.
- Se amesteca continuu cu telul sau o spatula pana cand se ingroasa.
- Budinca obtinuta se ia de pe foc si se acopera cu o folie de plastic direct peste aceasta.
- Dupa ce s-a racit complet se amesteca cu branza crema.
- Crema obtinuta se lasa la frigider cca. 30 minute.
Asamblare Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni:
- Blatul cu caramel racit de taie obtinandu-se doua blaturi.
- Pe unul din blaturile obtinute se intinde gemul de capsuni.
- Pe blatul simplu se intinde crema de capsuni si branza ce a stat la rece.
- Deasupra se aseaza blatul cu gemul de capsuni.
- Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni se lasa la frigider minimum 3-4 ore, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.