Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni

2 Shares

Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni este un desert aromat, cremos, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni:

Blat cu caramel:

  • 3 oua
  • 1 plic budinca cu gust caramel
  • 1/2 cana zahar
  • 4 linguri smantana
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei

Crema capsuni si branza:

  • 1 plic budinca cu gust de capsuni
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar pudra
  • 500 g branza crema

Alte ingrediente:

  • 3-4 linguri gem capsuni

Preparare Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni:

Blat cu caramel:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaguati smantana si uleiul, mixati usor, iar in final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt si continutul plicului de budinca cu gust caramel.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu caramel obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema cu capsuni si branza:

  • Continutul plicului de budinca cu gust de capsuni se mixeaza cu cca. 100 ml lapte intr-un castronel.
  • Restul de lapte se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga compozitia obtinuta anterior in castronel.
  • Se amesteca continuu cu telul sau o spatula pana cand se ingroasa.
  • Budinca obtinuta se ia de pe foc si se acopera cu o folie de plastic direct peste aceasta.
  • Dupa ce s-a racit complet se amesteca cu branza crema.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider  cca. 30 minute.

Asamblare Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni:

  • Blatul cu caramel racit de taie obtinandu-se doua blaturi.
  • Pe unul din blaturile obtinute se intinde gemul de capsuni.
  • Pe blatul simplu se intinde crema de capsuni si branza ce a stat la rece.
  • Deasupra se aseaza blatul cu gemul de capsuni.
  • Prajitura cu blat caramel crema de branza si capsuni se lasa la frigider minimum 3-4 ore, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.