Prajitura frageda cu zmeura si lapte batut
Prajitura frageda cu zmeura si lapte batut este un desert savuros, usor de preparat. Blatul umed cu gust intens de fructe aromate creeaza o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura frageda cu zmeura si lapte batut:
- 2 oua
- 250 g zahar
- 200 ml ulei
- 110 ml lapte batut
- 100 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 300 g faina
- 5 g praf de copt
- 500 g zmeura congelata
Preparare Prajitura frageda cu zmeura si lapte batut:
- Zmeura se decongeleaza partial si se scurge bine de sucul format.
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand ouale si dubleaza volumul, iar zaharul de topeste.
- Se toarna apoi treptat laptele batut, laptele, uleiul, amestecand usor dupa fiecare, pana la incorporare completa.
- In final se adauga faina amestecata cu praful de copt, se mixeaza usor pana cand se obtine un aluat omogen.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniform zmeura scursa bine de zeama.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu zmeura si lapte batut se lasa sa se raceasca complet in tava, se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in bucati.