Prajitura frageda cu rubarba

Prajitura frageda cu rubarba este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura frageda cu rubarba:

  • 5 oua mari
  • 200 g faina
  • 170 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 cana rubarba rosie taiata proaspata/congelata
  • 1 lingura zahar

Preparare Prajitura frageda cu rubarba:

  • Rubarba se curata, se spala, se taie in bucatele ( folositi numai partea rosie) si se amesteca intr-un castronel cu lingura de zahar, se lasa deoparte.
  • Daca folositi rubarba rosie taiata congelata, aceasta se va decongelata cca. 40 minute, se va scurge de apa rezultata si apoi se va amesteca cu lingura de zahar.
  • Albusurile se bat cu zaharul pana devin bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula dupa fiecare.
  • Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt, incorporandu-le usor cu o spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform bucatelele de rubarba.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
  • Prajitura frageda cu rubarba se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in feli
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.