Prajitura frageda cu rubarba
Prajitura frageda cu rubarba este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura frageda cu rubarba:
- 5 oua mari
- 200 g faina
- 170 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 1 1/2 cana rubarba rosie taiata proaspata/congelata
- 1 lingura zahar
Preparare Prajitura frageda cu rubarba:
- Rubarba se curata, se spala, se taie in bucatele ( folositi numai partea rosie) si se amesteca intr-un castronel cu lingura de zahar, se lasa deoparte.
- Daca folositi rubarba rosie taiata congelata, aceasta se va decongelata cca. 40 minute, se va scurge de apa rezultata si apoi se va amesteca cu lingura de zahar.
- Albusurile se bat cu zaharul pana devin bezea tare.
- Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula dupa fiecare.
- Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt, incorporandu-le usor cu o spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniform bucatelele de rubarba.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
- Prajitura frageda cu rubarba se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in feli
Please follow and like us: