Prajitura cu crema de lapte condensat si cacao

3 Shares

Prajitura cu crema de lapte condensat si cacao este un adeverat deliciu culinar. Blatul umed combinat cu crema delicioasa de lapte condensat si cacao si decorul din cocos alcatuiesc un desert escelent ce merita incercat.

Ingrediente Prajitura cu crema de lapte condensat si cacao :

Blat:

  • 3 oua
  • 1 cana lapte batut
  • 2 1/2 cana faina
  • 100 g unt topit si racit
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1/2 cana zahar
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de lapte condesat si cacao:

  • 1 cutie lapte condensat (cutie metalica 397 g)
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 3-4 linguri cacao dark

Decor:

  • Fulgi de cocos:

Preparare Prajitura cu crema de lapte condensat si cacao :

Blat:

  • Untul topit si racit se pune intr-un castron.
  • Se adauga laptele batut, amestecati.
  • Adaugati zaharul, ouale si esenta de rom, mixati usor pana la omogenizare.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in 3 reprize in compozitia cu oua obtinuta anterior.
  • Se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Tava se scoate din cuptor, se lasa blatul sa se raceasca cca. 10 minute, apoi se fac gauri din loc in loc in acesta cu ajutorul  cozii unei linguri de lemn.
  • Lasati apoi blatul sa se raceasca complet in tava.

Crema de lapte condensat si cacao:

  • Puneti laptele condensat, untul, smantana pentru frisca intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Amestecati, cand untul se topeste si se combina cu restul ingredientelor se adauga cacaua, se amesteca usor pana cand se incorporeaza si aceasta.
  • Se ia craticioara de pe foc, se lasa crema obtinuta sa se raceasca cca. 10 -15 minute.
  • Cat inca este calda se toarna uniform peste blatul cu gauri din tava ( se toarna treptat pana cand gaurile din aluat se umplu cu crema); crema ramasa se intinde uniform pe toata suprafata blatului.
  • Deasupra se decoreaza cu fulgi de cocos.
  • Se da tava la frigider cateva ora pana cand crema se va intari, apoi Prajitura cu crema de lapte condensat si cacao se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.