Prajitura cu blat de ciocolata visine si crema de frisca

0 Shares

Prajitura cu blat de ciocolata visine si crema de frisca este un desert umed cu gust intens de ciocolata. Aroma fructelor dulce-acrisoara combinata cu crema de frisca creeaza o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu blat de ciocolata visine si crema de frisca:

Blat de ciocolata visine:

  • 150 g unt
  • 3/4 cana lapte (250 ml)
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 3 oua mari
  • 3/4 cana zahar
  • 1 2/3 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 400 g visine proaspete/congelate

Crema de frisca:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Decor:

  • 4 patratele de ciocolata
  • 1 lingurita lapte

Preparare Prajitura cu blat de ciocolata visine si crema de frisca:

Blat de ciocolata visine:

  • Untul se topeste impreuna cu laptele intr-o craticioara antiaderenta, amestecand pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se ia de pe foc si se adauga ciocolata cu lapte rupta in bucatele.
  • Se amesteca continuu cu o spatula pana cand ciocolata se topeste si se obtine o compozitie omogena, se lasa apoi sa se raceasca complet.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati faina amestecata cu praful de copt, mixati usor pana la omogenizare.
  • In final se adauga compozitia cu ciocolata, dupa ce s-a racit, se amesteca usor pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Acesta se va turna intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform visinele.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu ciocolata  visine se lasa sa se raceasca complet.

Crema de frisca:

  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana devine o frisca consistenta.
  • Se adauga esenta de vanilie, se incorporeaza usor cu o spatula.
  • Crema de frisca obtinuta se intinde uniform peste blatul cu ciocolata si visine racit.

Decor:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu o lingurita de lapte pe bain-marie.
  • Compozitia rezultata se pune intr-un pos cu varf subtire si se decoreaza cu aceasta crema de frisca.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.