Chec cu unt si cocos
Deliciosul Chec cu unt si cocos este un desert deosebit, usor de preparat.

Ingrediente Chec cu unt si cocos:
- 170 g unt moale
- 220 g faina
- 200 g zahar
- 225 ml lapte de cocos
- 2 oua mari
- 50 g fulgi de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
Decor:
- 5 linguri fulgi de cocos
- 5 lingurite lapte de cocos
- 100 g zahar pudra
Preparare Chec cu unt si cocos:
- Mixati untul moale cu zaharul intr-un castron pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
- Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie.
- Faina se amesteca intr-un alt castron cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
- Combinatia de ingrediente uscate se adauga alternativ cu laptele de cocos in castronul cu oua-unt-zahar in 2-3 reprize fiecare.
- In final se incorporeaza fulgii de cocos si se amesteca usor cu o spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea.
- Checul obtinut se lasa sa se raceasca in tava.
Decor:
- Puneti zaharul pudra intr-un castron.
- Adaugati laptele de cocos, amestecati usor pana cand obtineti consistenta unei glazuri.
- Intindeti glazura obtinuta peste chec-ul cu unt si cocos racit, iar deasupra presarati fulgii de cocos.
Please follow and like us: