Prajitura cu budinca de vanilie gem de coacaze si frisca

0 Shares

Prajitura cu budinca de vanilie gem de coacaze si frisca este un desert exceptional. Blatul fraged tip pandispan combinat cu gemul dulce-acrisor, budinca de vanilie si frisca alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu budinca de vanilie gem de coacaze si frisca:

Blat:

  • 4 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Alte ingrediente:

  • 1 borcan gem de coacaze negre (350 g)

Budinca de vanilie:

  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura amidon
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 125 g unt

Frisca:

  • 300 ml smantana pentru frisca rece
  • 8 g gelatina
  • 30 ml apa
  • 3 linguri zahar pudra

Preparare Prajitura cu budinca de vanilie gem de coacaze si frisca:

Blat:

  • Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula, apoi se incorporeaza faina amestecata cu amidonul si  praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincazit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.

Budinca de vanilie:

  • Intr-un castronel se pun 200 ml lapte.
  • Se adauga praful de la budincile de vanilie, galbenusurile, faina, amidonul.
  • Se amesteca usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Restul de lapte  800 ml, se pune la fiert impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta.
  • Cand acesta clocoteste se adauga compozitia din castronel.
  • Se mixeaza usor ingredientele la foc mic pana cand budinca se incheaga.
  • Se ia de pe foc craticioara si se acopera cu o folie de plastic direct peste aceasta pana cand se raceste.
  • Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine o crema, apoi se adauga budinca de vanilie racita in 2-3 reprize, se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu budinca de vanilie gem de coacaze si frisca:

  • Blatul racit se taie pe jumatate, obtinandu-se astfel doua blaturi.
  • Unul din blaturi se aseaza pe un platou si peste acesta  se intinde gemul de coacaze (daca insiropati blatul se va inmuia si mai mult de la gemul de coacaze, iar blatul se va colora).
  • Peste gem se intinde budinca obtinuta anterior.
  • Se da tava la frigider pana pregatiti frisca:
  • Gelatina se dizolva in cca. 30 ml apa rece timp de 5 minute, apoi se dizolva pe bain-marie si se lasa sa se raceasca cca. 10 minute.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana devine o frisca consistenta.
  • Se adauga gelatina dizolvata si se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Frisca obtinuta se intinde peste budinca de vanilie.
  • Se aseaza cel de-al doilea blat.
  • Prajitura cu budinca de vanilie gem de coacaze si frisca se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a o taia in bucati si se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.