Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce
Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce este un desert excelent. Blatul de cacao combinat cu crema aromata si decorul din fructe alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce:
Blat de cacao:
- 250 g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
- 150 g zahar
- 3 oua
- 150 ml ulei
- 200 ml lapte batut
Crema de capsuni cu branza dulce:
- 250 g unt moale
- 150 g zahar pudra
- 250 g branza dulce de vaci
- 250 g capsuni
Decor:
- Afine/zmeura/capsuni/frisca
Preparare Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce:
Blat de cacao:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati uleiul si laptele batut, amestecati usor pana la omogenizare.
- Incorporati apoi faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul, praful de copt si cacaua; mixati usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet.
Crema de capsuni cu branza dulce:
- Intr-un castron mixati untul moale cu zaharul pudra pana obtineti o crema pufoasa.
- Adaugati branza dulce de vaci, mixati usor.
- Capsunile se curata, se spala, se pun intr-un blender vertical si se mixeaza cateva secunde pana devin ca o pasta.
- Acesta se va turna in castronul cu ingredientele mixati anterior.
- Mixati usor pana obtineti o crema omogena.
Asamblare Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce:
- Blatul racit se scoate din tava si se taie in doua, obtinandu-se doua foi de blat.
- Asezati o foaie de blat pe un platou.
- Intindeti jumatate din crema de capsuni cu branza dulce.
- Asezati cea de-a doua foaie de blat.
- Intindeti restul de crema.
- Deasupra decorati cu afine/zmeura/capsuni sau frisca.
- Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce se lasa la frigider 3-4 ore inainte de a o taia in felii.