Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce

1 Shares

Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce este un desert excelent. Blatul de cacao combinat cu crema aromata si decorul din fructe alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce:

Blat de cacao:

  • 250 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte batut

Crema de capsuni cu branza dulce:

  • 250 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g branza dulce de vaci
  • 250 g capsuni

Decor:

  • Afine/zmeura/capsuni/frisca

Preparare Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce:

Blat de cacao:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati uleiul si laptele batut, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Incorporati apoi faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul, praful de copt si cacaua; mixati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema de capsuni cu branza dulce:

  • Intr-un castron mixati untul moale cu zaharul pudra pana obtineti o crema pufoasa.
  • Adaugati branza dulce de vaci, mixati usor.
  • Capsunile se curata, se spala, se pun intr-un blender vertical si se mixeaza cateva secunde pana devin ca o pasta.
  • Acesta se va turna in castronul cu ingredientele mixati anterior.
  • Mixati usor pana obtineti o crema omogena.

Asamblare Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce:

  • Blatul racit se scoate din tava si se taie in doua, obtinandu-se doua foi de blat.
  • Asezati o foaie de blat pe un platou.
  • Intindeti jumatate din crema de capsuni cu branza dulce.
  • Asezati cea de-a doua foaie de blat.
  • Intindeti restul de crema.
  • Deasupra decorati cu afine/zmeura/capsuni sau frisca.
  • Prajitura cu crema de capsuni si branza dulce se lasa la frigider 3-4 ore inainte de a o taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.