Prajitura cu prune si glazura de ciocolata

0 Shares

Prajitura cu prune si glazura de ciocolata este un desert rapid, umed, aromat. Blatul fraged cu fructe se combina perfect cu topping-ul cu ciocolata si frisca.

Ingrediente Prajitura cu prune si glazura de ciocolata:

Blat:

  • 4 oua mari
  • 200 ml lapte
  • 8 linguri ulei
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 400 g prune

Glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata
  • 70 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita miere

Preparare Prajitura cu prune si glazura de ciocolata:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati laptele, uleiul, amestecati usor.
  • In final se adauga faina amestecata cu praful de copt; se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se taie pe sfert, se aranjeaza uniform peste aluatul din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
  • Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava, apoi se toarna peste aceasta glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu smantana pentru frisca pe bain-marie.
  • Se amesteca ingredientele usor pana cand se obtine o glazura.
  • Acesta se va lasa sa se raceasca, apoi se toarna uniform peste blatul cu fructe racit.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.