Prajitura cu prune si glazura de ciocolata
Prajitura cu prune si glazura de ciocolata este un desert rapid, umed, aromat. Blatul fraged cu fructe se combina perfect cu topping-ul cu ciocolata si frisca.

Ingrediente Prajitura cu prune si glazura de ciocolata:
Blat:
- 4 oua mari
- 200 ml lapte
- 8 linguri ulei
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 400 g prune
Glazura de ciocolata:
- 100 g ciocolata
- 70 ml smantana pentru frisca
- 1 lingurita miere
Preparare Prajitura cu prune si glazura de ciocolata:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati laptele, uleiul, amestecati usor.
- In final se adauga faina amestecata cu praful de copt; se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se taie pe sfert, se aranjeaza uniform peste aluatul din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava, apoi se toarna peste aceasta glazura de ciocolata.
Glazura de ciocolata:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu smantana pentru frisca pe bain-marie.
- Se amesteca ingredientele usor pana cand se obtine o glazura.
- Acesta se va lasa sa se raceasca, apoi se toarna uniform peste blatul cu fructe racit.