Prajitura cu nuci si crema

1 Shares

Prajitura cu nuci si crema este un desert excelent. Blatul usor crocant de la nuci cu gust de cafea impreuna cu crema de unt si glazura de ciocolata alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente  Prajitura cu nuci si crema:

Blat:

  • 6 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt

Sirop de cafea:

  • 250 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita cafea instant

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 5 linguri smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu nuci si crema:

Blat:

  • Mixati albusurile cu zaharul pana devin o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Faina se amesteca cu praful de la budinca, praful de copt si nucile macinate, apoi se incorporeaza in castronul cu oua+zahar.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade  celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Sirop:

  • Apa se fierbe si se toarna peste cafeaua instant + zahar pe care le puneti in prealabil intr-o cana.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare; se lasa  siropul de cafea obtinut sa se raceasca.

Crema:

  • Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul intr-o craticioara antiaderenta.
  • Turnati laptele treptat, amestecati usor pana la omogenizare, astfel incat sa nu mai aveti cocoloase.
  • Puneti craticioara la foc mic, amestecati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia de pe foc craticioara se adauga esenta de vanilie, se acopera cu o folie de plastic direct peste crema, se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine ca o crema.
  • Adaugati in acesta treptat crema de vanilie racita complet, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Asamblare Prajitura cu nuci si crema:
  • Unul din blaturile cu nuca se aseaza pe un platou de prajituri.
  • Acesta se insiropeaza cu jumatate din siropul de cafea obtinut.
  • Peste acesta se intinde crema cu unt.
  • Se aseaza cel de-al doilea blat cu nuca.
  • Se insiropeaza cu restul de sirop cu cafea.
  • Deasupra se toarna glazura:

Glazura:

  • Smantana pentru frisca se infierbanta intr-o craticioara.
  • Se ia de pe foc (nu trebuie sa fiarba) si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Se asteapta 1-2 minute, apoi se mixeaza usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Glazura obtinuta se toarna uniform peste ultimul blat insiropat.
  • Se da platoul cu Prajitura cu nuci si crema la frigider pana cand se intareste glazura.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.