Prajitura frageda cu prune si migdale
Prajitura frageda cu prune si migdale este un desert de sezon foarte aromat. Blatul fraged sfaramicios se combina perfect cu aroma fructelor si cu scortioara.

Ingrediente Prajitura frageda cu prune si migdale:
Aluat:
- 2 1/2 cani faina
- 1/2 cana migdale macinate
- 1 ou
- 240 g unt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortioara macinata
Alte ingrediente:
- 1,2 kg prune taiate in felii
- 3 linguri zahar
- 3 linguri migdale macinate
- 1 lingurita scortioara macinata
Preparare Prajitura frageda cu prune si migdale:
Aluat:
- Se framanta un aluat din ingredientele prezentate, pe care il vom inveli intr-o folie de plastic.
- Aluatul invelit va sta la frigider o ora.
- Dupa aceea se scoate si se imparte in doua.
- Una din parti se intinde pe fundul unei tavi cu diametrul de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Pe foaia de aluat intinsa presarati cele 3 linguri de migdale macinate.
- Se aranjeaza apoi uniform feliile de prune.
- Peste acestea presarati zaharul si scortisoara.
- Partea a doua de aluat se da pe razatoarea cu ochiuri mari sau se faramiteaza uniform peste prunele din tava.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca 50 minute sau pana se rumeneste deasupra.
- Dupa ce se raceste Prajitura frageda cu prune si migdale se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us: