Prajitura frageda cu prune si glazura

0 Shares

Prajitura frageda cu prune si glazura este un desert clasic de toamna foarte usor de pregatit. Aroma fructelor combinata cu glazura din zahar creeaza o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu prune si glazura:

Blat:

  • 4 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g unt moale
  • 1 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 500 g prune

Decor:

  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte

Preparare Prajitura frageda cu prune si glazura:

  • Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtine o crema pufoasa omogena.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • In finala adaugati faina amestecata cu praful de copt, mixati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii.
  • Jumatatile de prune obtinute se asaza uniform in aluatul din tava cu mijlocul in sus.
  • Dati tava in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet Prajitura frageda cu prune si glazura se decoreaza cu glazura: dizolvati zaharul pudra in cele 2 linguri de apa fierbinte, turnati usor glazura obtinuta peste prajitura racita.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.