Prajitura cu prune budinca si bezea

1 Shares

Prajitura cu prune budinca si bezea este un desert exceptional de toamna. Gustul acrisor al prunelor se armonizeaza foarte bine cu aroma bezelei de vanilie alcatuind o prajitura fabuloasa.

Ingrediente Prajitura cu prune budinca si bezea:

Blat:

  • 1 1/2 cana faina
  • 80 g unt rece
  • 1 lingura smantana 18%
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt

Bezea:

  • 7 albusuri
  • 1 cana zahar pudra
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 3/4 cana ulei

Alte ingrediente:

  • 1 kg prune
  • 1 plic budinca vanilie

Preparare Prajitura cu prune budinca si bezea:

Blat:

  • Amestecati faina cu zaharul pudra si praful de copt intr-un castron.
  • Adaugati galbenusurile, untul rece si smantana.
  • Framantati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Acesta se va intinde intr-o foaie si se va aseza in tava de copt (20×30 cm) in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se taie pe sfert si se pun intr-un castron.
  • Peste bucatelele de prune se adauga continutul plicului de budinca; se amesteca usor pana la omogenizare si acest amestec se asaza uniform peste aluatul din tava.

Bezeaua:

  • Mixati albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati continutul plicurilor de budinca, apoi uleiul, mixati usor cu spatula pana la omogenizare, iar bezeaua rezultata se toarna usor peste prunele din tava.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute.
  • Prajitura cu prune budinca si bezea se lasa sa se raceasca in tava, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.