Prajitura frageda cu zmeura si piersici

2 Shares

Prajitura frageda cu zmeura si piersici este un desert impecabil de vara. Aluatul delicat cu unt si armonia dintre  gustul dulce – parfumat al piersicilor si aroma acrisoara a zmeurei, creeaza o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu zmeura si piersici:

  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 100 g unt topit si racit
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 piersici coapte si ferme
  • 100 g zmeura proaspata

Preparare Prajitura frageda cu zmeura si piersici:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati usor untul topit si racit, mixati usor cu o spatula, apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt.
  • Se mixeaza usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Piersicile se spala, se curata de coaja, se taie usor in felii (se obtin cca. 12-14 felii/piersica).
  • Zmeura se spala usor, se lasa la scurs.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta anterior intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
  • Deasupra aranjati jumatate din feliile de piersica si jumatate din zmeura (feliile de piersica pe marginea tavii, iar zmeura in mijloc), impingandu-le usor in aluat.
  • Turnati restul compozitiei, aranjati restul fructelor impingandu-le usor in aluat.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea. Prajitura frageda cu zmeura si piersici se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.