Prajitura cu ricotta si zmeura

0 Shares

Prajitura cu ricotta si zmeura este un desert fructat, umed, usor de preparat. Aroma fructelor, branza combinata cu gustul placut al lamaii, creeaza o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu ricotta si zmeura:

  • 4 oua
  • 250 g ricotta
  • 320 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 175 g zahar
  • 200 g + 50 g zmeura congelata
  • 75 g unt topit si racit
  • Coaja rasa de la o lamaie organica

Preparare Prajitura cu ricotta si zmeura:

  • Intr-un castron mixati ricotta cu ouale si zaharul pana obtineti o crema omogena.
  • Adaugati untul topit si coaja rasa de lamaie.
  • Incorporati faina amestecata cu praful de copt.
  • In final adaugati 200 g zmeura congelata, amestecati usor cu o spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna usor intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza cele 50 g zmeura ramase, impingandu-le usor in aluat.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura cu ricotta si zmeura sa se raceasca in tava, decorati-o cu zahar pudra, taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.