Prajitura 12 linguri

8 Shares

Prajitura 12 linguri este o prajitura facila, umeda, aromata. Blatul pufos combinat cu fructele aromate alcatuiesc un desert excelent.

Ingrediente Prajitura 12 linguri :

  • 3 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g fructe (prune/caise/piersici/cirese/etc.)

Preparare Prajitura 12 linguri :

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga faina + praful de copt, apoi laptele si uleiul.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm.
  • Pe fundul tavii aranjati uniform fructele alese (le spalati, apoi le stergeti usor cu un prosop de hartie).
  • Turnati compozitia obtinuta peste fructe.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura 12 linguri  se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.