Prajitura 12 linguri
Prajitura 12 linguri este o prajitura facila, umeda, aromata. Blatul pufos combinat cu fructele aromate alcatuiesc un desert excelent.
Ingrediente Prajitura 12 linguri :
- 3 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri lapte
- 12 linguri ulei
- 12 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 300 g fructe (prune/caise/piersici/cirese/etc.)
Preparare Prajitura 12 linguri :
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se adauga faina + praful de copt, apoi laptele si uleiul.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm.
- Pe fundul tavii aranjati uniform fructele alese (le spalati, apoi le stergeti usor cu un prosop de hartie).
- Turnati compozitia obtinuta peste fructe.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura 12 linguri se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in felii.