Chec cu visine si fistic
Savurosul Chec cu visine si fistic este un desert exceptional, aromat, usor de preparat. Gustul exotic al fisticului se blenduieste perfect cu aroma fructelor dulce-acrisoare creeind o prajitura excelenta.

Ingrediente Chec cu visine si fistic:
- 150 g unt moale
- 120 g zahar
- 3 oua
- 30 ml lapte
- 200 g faina
- 45 g pasta de fistic (puteti folosi din comert sau preparat in casa)
- 7 g praf de copt
- 200 g visine fara samburi proaspete/congelate
Pasta de fistic:
- 80 g fistic nesarat decojit
Preparare Chec cu visine si fistic:
Pasta de fistic:
- Fisticul decojit nesarat se pune intr-un blender mic si se mixeaza cca. 2 minute.
- Se opreste aparatul din cand in cand si se curata peretii recipientului.
- Se mixeaza pana se obtine pasta de fistic (intai prin mixare se obtine o compozitie nisipoasa umeda, apoi mixand in continuare devine ca un unt vascos, iar in final se formeaza o pasta).
- Din cele 80 g fistic nesarat decojit se obtin cca. 45 g pasta de fistic.
Chec:
- Laptele se pune intr-o craticioara la foc mic.
- Cand incepe sa se infierbinte se ia de pe foc si se adauga in acesta pasta de fistic.
- Se amesteca continuu pana la omogenizare.
- Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul si laptele amestecat cu pasta de fistic pana cand se obtine o crema omogena.
- Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
- Visinele proaspete se scurg bine de suc sau se sterg cu un prosop daca sunt congelate, si se adauga in compozitie, amestecand usor cu o spatula.
- Puneti compozitia obtinuta intr-o forma de chec in care ati pus hartie de copt.
- Se lasa tava la frigider cca. o ora, apoi se da in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec -ul cu visine si fistic se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in felii.
Please follow and like us: