Chec cu visine si fistic

Savurosul Chec cu visine si fistic este un desert exceptional, aromat, usor de preparat. Gustul exotic al fisticului se blenduieste perfect cu aroma fructelor dulce-acrisoare creeind o prajitura excelenta.

Ingrediente Chec cu visine si fistic:

  • 150 g unt moale
  • 120 g zahar
  • 3 oua
  • 30 ml lapte
  • 200 g faina
  • 45 g pasta de fistic (puteti folosi din comert sau preparat in casa)
  • 7 g praf de copt
  • 200 g visine fara samburi proaspete/congelate

Pasta de fistic:

  • 80 g fistic nesarat decojit

Preparare Chec cu visine si fistic:

Pasta de fistic:

  • Fisticul decojit nesarat se pune intr-un blender mic si se mixeaza cca. 2 minute.
  • Se opreste aparatul din cand in cand si se curata peretii recipientului.
  • Se mixeaza pana se obtine pasta de fistic (intai prin mixare se obtine o compozitie nisipoasa umeda, apoi mixand in continuare devine ca un unt vascos, iar in final se formeaza o pasta).
  • Din cele 80 g fistic nesarat decojit se obtin cca. 45 g pasta de fistic.

Chec:

  • Laptele se pune intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand incepe sa se infierbinte se ia de pe foc si se adauga in acesta pasta de fistic.
  • Se amesteca continuu pana la omogenizare.
  • Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul si laptele amestecat cu pasta de fistic pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Visinele proaspete se scurg bine de suc sau se sterg cu un prosop daca sunt congelate, si se adauga in compozitie, amestecand usor cu o spatula.
  • Puneti compozitia obtinuta intr-o forma de chec in care ati pus hartie de copt.
  • Se lasa tava la frigider cca. o ora, apoi se da in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Chec -ul cu visine si fistic se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.