Chec bicolor cu afine

1 Shares

Chec-ul bicolor cu afine este un desert savuros perfect langa cafeaua/ciocolata calda de dimineata. Aroma fructelor combinata cu cele doua blaturi alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Chec bicolor cu afine:

  • 420 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 180 g unt moale
  • 180 g iaurt natural
  • 140 g afine

Pentru blatul cu cacao:

  • 15 g cacao
  • 2 linguri iaurt natural

Glazura de ciocolata:

  • 30 g ciocolata cu lapte
  • 30 g ciocolata dark

Decor:

  • 40 g afine

Preparare Chec bicolor cu afine:

  • Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema spumoasa.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Se incorporeaza apoi faina+praful de copt alternativ cu iaurtul, in 2 reprize fiecare.
  • Din compozitia obtinuta se pune intr-un alt castron o treime (1/3).
  • In acesta se adauga cacaua si cele 2 linguri de iaurt, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma mare de chec.
  • Turnati ½ din compozitia fara cacao.
  • Peste aceasta se aranjeaza uniform 1/2 din afine.
  • Peste afine turnati compozitia cu cacao, nivelati.
  • Presarati restul afinelor.
  • Turnati peste acestea jumatatea ramasa de aluat fara cacao.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 60 minute, verificati cu scobitoarea.

Glazura:

  • Topiti ciocolata cu lapte si cea dark pe bain-marie, amestecati usor.
  • Turnati glazura obtinuta peste checul caldut.
  • Asteptati sa se raceasca checul si sa se intareasca glazura, decorati cu afine, apoi puteti taia checul in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.