Prajitura cu afine si topping de frisca

2 Shares

Prajitura cu afine si topping de frisca este un adevarat rasfat culinar. Blatul delicat, umed cu aroma de vanilie si afine se combina foarte bine cu topping-ul de frisca si iaurt.

Ingrediente Prajitura cu afine si topping de frisca:

Blat cu afine:

  • 4 oua
  • 180 g unt moale
  • 2 1/2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana lapte batut
  • 3 cani afine (proaspete/congelate)

Topping cu frisca:

  • 200 ml smantana pentru frisca rece
  • 4 linguri iaurt grecesc rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina granulata

Preparare Prajitura cu afine si topping de frisca:

Blat cu afine:

  • Mixati untul moale cu zaharul si zaharul vnailat pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Se adauga apoi alternativ laptele batut si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu in 3 reprize, amestecand usor dupa fiecare adaugare.
  • Turnati jumatate din compozita obtinuta intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra acesteia se aranjaeaza uniform 2 cani cu afine.
  • Peste ele turnati restul de aluat.
  • Deasupra se aranjeaza uniform restul afinelor (1 cana).
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 1 ora – 1 ora si 10 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu afine obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Topping-ul cu frisca:

  • Gelatina se pune in 20 ml apa rece la inmuiat cca. 5 minute.
  • Dupa aceea se dizolva pe bain-marie, iar apoi se lasa sa se racesca cca. 7-10 minute.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o frisca.
  • Se adauga iaurtul grecesc, apoi gelatina dizolvata racita.
  • Se amesteca energic pana la omogenizare.
  • Compozita obtinuta se intinde uniform peste blatul cu afine racit.
  • Deasupra se decoreaza cu afine.
  • Prajitura cu afine si topping de frisca se da la frigider minim o ora sau pana se incheaga gelatina.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.