Placinta cu mere si cocos

0 Shares

Placinta cu mere si cocos este un desert delicios. Combinatia mere-cocos intr-un aluat fraged  este foarte savuroasa.

Ingrediente Placinta cu mere si cocos:

Aluat:

  • 360 g faina
  • 180 g unt rece
  • 120 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g iaurt natural
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura cu mere si cocos:

  • 1 kg mere
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 60 g fulgi de cocos
  • 1 lingura amidon

Preparare Placinta cu mere si cocos:

Aluat:

  • Cerneti faina impreuna cu praful de copt si zaharul pudra intr-un castron.
  • Adaugati fulgii de cocos, amestecati ingredientele uscate.
  • Adaugati untul rece taiat in bucatele, oul batut, iaurtul.
  • Framanatati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Aluatul se imparte in doua parti egale.
  • Fiecare bucata de aluat se pune intr-o folie de plastic, iar acestea se vor lasa apoi la frigider cca. 1 ora.
  • Dupa aceea intindeti o foaie dintr-o bucata de aluat de marimea tavii de copt 24×24 cm.
  • Asezati cu grija foaia pe fundul tavii in care ati pus si o foaie de copt, intepati-o din loc in loc cu o furculita.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 15 minute sau pana se rumeneste usor.
  • Se scoate foaia partial coapta din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  • In timp ce foaia sta in cuptor, pregatiti umplutura de mere si cocos:
  • Merele se spala, se curata de coaja, se taie in bucatele de 1-2 cm.
  • Bucatelele de mere se pun apoi intr-o cratita la foc mic impreuna cu zaharul vanilat si  sucul de lamaie.
  • Se amesteca usor ingredientele pana cand merele se inmoaie.
  • Se ia cratita de pe foc si se adauga fulgii de cocos si amidonul, se amesteca pana la omogenizare.
  • Compozitia de mere si cocos obtinuta se intinde uniform peste foaia de aluat partial coapta.
  • Cealalta foaie de aluat se scoate din frigider si intinde intr-o foaie de 24×24 cm.
  • Se asaza apoi peste compozitia de mere si cocos din tava.
  • Se inteapa foaia de aluat din loc in loc cu o furculita si se da tava din nou la cuptor pentru inca 35-45 minute la 170 grade celsius.
  • Dupa ce se raceste Placinta cu mere si cocos se taie in patrate si se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.