Chec bicolor cu zmeura

1 Shares

Chec -ul bicolor cu zmeura este un desert foarte gustos, usor de preparat. Blatul fraged marmorat impreuna cu fructele aromate alcatuiesc o prajitura excelenta ce poate fi servita alaturi de cafea/ceai/ciocolata calda.

Ingrediente Chec bicolor cu zmeura:

  • 6 oua
  • 2 1/2  cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 150 g zmeura congelata/ alte fructe

Preparare Chec bicolor cu zmeura:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul, amestecati usor, apoi incorporati faina amestecata cu praful de copt.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta intr-o forma de chec medie in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra acesteia asezati uniform zmeura congelata.
  • In restul compozitiei din castron adaugati cacaua si doua linguri apa, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia peste fructele din tava, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Chec-ul bicolor cu zmeura sa se raceasca in tava, apoi taiati-l in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.