Brownie cu crema de vanilie si fructe

0 Shares

Brownie cu crema de vanilie si fructe este un desert fabulos. Blatul cu multa ciocolata se combina foarte bine cu crema de vanilie si fructele dulce-acrisoare alese pentru decor.

Ingrediente Brownie cu crema de vanilie si fructe:

Brownie:

  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 cana cacao
  • 5 oua mari
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1/2 cana smantana pentru frisca
  • 200 g unt moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana zahar

Crema de vanilie:

  • 2 cani lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • 3/4 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 175 g unt moale

Decor:

  • Fructe proaspete/congelate

Preparare Brownie cu crema de vanilie si fructe:

Brownie:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu smantana pentru frisca intr-o cratita antiaderenta sau pe bain-marie; se amesteca usor pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Compozitia obtinuta se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul pana la omogenizare.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Se incorporeaza apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua.
  • In final se adauga compozitia de ciocolata topita + smantana obtinuta la inceput, dupa ce s-a racit.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 – 60 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, prajitura se va taia in patrate.

Crema de vanilie:

  • Faina se amesteca  cu amidonul, galbenusurile si ½ cana lapte intr-un castronel, pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul Bourbon.
  • Cand acesta clocoteste se adauga compozitia din amidon-faina-galbenusuri obtinuta anterior.
  • Se mixeaza usor pana cand budinca se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca complet, acoperind-o cu o folie de plastic direct peste aceasta.
  • Untul moale se mixeaza pana devine o crema.
  • Se adauga apoi peste acesta budinca racita in 2-3 reprize, se amesteca usor pana se obtine o crema omogena.
  • Crema de vanilie obtinuta se intinde uniform pe fiecare patrat de prajitura.
  • Deasupra se decoreaza cu fructe proaspte sau congelate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.