Blondie cu ciocolata alba lamaie si migdale
Blondie cu ciocolata alba lamaie si migdale este o prajitura delicata cu gust intens de lamaie si migdale. Puteti s-o decorati cu zahar pudra sau ciocolata alba topita si coaja de lamaie.
Ingrediente Blondie cu ciocolata alba lamaie si migdale:
Blondie:
- 2 oua
- 120 g ciocolata alba
- 80 g unt
- 70 g zahar
- 100 g migdale macinate fara coaja
- 40 g faina
- Coaja rasa si sucul de la o lamaie
- 1 lingurita praf de copt
Glazura:
- 50 g ciocolata alba
- Coaja rasa de la o lamaie
Preparare Blondie cu ciocolata alba lamaie si migdale:
Blondie:
- Topiti untul intr-o craticioara antiaderenta sau pe bain-marie.
- Cand acesta devine lichid adaugati ciocolata alba rupta in bucatele; amestecati incet pana obtineti un sos omogen, luati cratita de pe foc si asteptati sa se raceasca compozitia obtinuta.
- Mixati ouale cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati sosul din unt+ciocolata racit si coaja rasa de lamaie.
- Incorporati faina amestecata cu praful de copt, adaugati migdalele macinate date prin sita, iar in final adaugati sucul de lamaie.
- Amestecati usor pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati prajitura sa se raceasca, apoi taiati-o in patrate.
Glazura:
- Topiti ciocolata alba pe bain-marie sau intr-o craticioara antiaderenta.
- Cu ajutorul unei lingurite turnati ciocolata alba topita pe fiecare bucata de prajitura, iar deasupra decorati cu coaja rasa se lamaie.
Please follow and like us: