Blondie cu ciocolata alba lamaie si migdale

Blondie cu ciocolata alba lamaie si migdale este o prajitura delicata cu gust intens de lamaie si migdale. Puteti s-o decorati cu zahar pudra sau ciocolata alba topita si coaja de lamaie.

Ingrediente Blondie cu ciocolata alba lamaie si migdale:

Blondie:

  • 2 oua
  • 120 g ciocolata alba
  • 80 g unt
  • 70 g zahar
  • 100 g migdale macinate fara coaja
  • 40 g faina
  • Coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt

Glazura:

  • 50 g ciocolata alba
  • Coaja rasa de la o lamaie

Preparare Blondie cu ciocolata alba lamaie si migdale:

Blondie:

  • Topiti untul intr-o craticioara antiaderenta sau pe bain-marie.
  • Cand acesta devine lichid adaugati ciocolata alba rupta in bucatele; amestecati incet pana obtineti un sos omogen, luati cratita de pe foc si asteptati sa se raceasca compozitia obtinuta.
  • Mixati ouale cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati sosul din unt+ciocolata racit si coaja rasa de lamaie.
  • Incorporati faina amestecata cu praful de copt, adaugati migdalele macinate date prin sita, iar in final adaugati sucul de lamaie.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati prajitura sa se raceasca, apoi taiati-o in patrate.

Glazura:

  • Topiti ciocolata alba pe bain-marie sau intr-o craticioara antiaderenta.
  • Cu ajutorul unei lingurite turnati ciocolata alba topita pe fiecare bucata de prajitura, iar deasupra decorati cu coaja rasa se lamaie.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.