Prajitura cu ciocolata si gem de prune

2 Shares

Prajitura cu ciocolata si gem de prune este un desert  savuros, umed, foarte rapid de preparat. Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si gem de prune:

Blat:

  • 4 oua
  • 4 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 cani lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 borcan mic gem prune
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 3/4 cana ulei

Glazura:

  • 150 g ciocolata topita in 2-3 linguri smantana pentru frisca

Decor:

  • Fulgi de migdale/ fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu ciocolata si gem de prune:

Blat:

  • Intr-un castron se amesteca usor toate ingredientele umede: oua, lapte, ulei, gem de prune.
  • Se incorporeaza zaharul, apoi ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua.
  • Se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul obtinut sa se raceasca cca. 20-30 minute, apoi cat este inca cald turnati glazura de ciocolata: ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu 2-3 linguri de smantana pentru frisca intr-o craticioara antiaderenta sau pe bain-marie.
  • Prajitura cu ciocolata si gem de prune se decoreaza cu fulgi de migdale si/sau fulgi de cocos, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.