Prajitura cu zmeura si topping de ciocolata alba

0 Shares

Prajitura cu zmeura si topping de  ciocolata alba este un desert umed, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu zmeura si topping de  ciocolata alba:

Blat:

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g unt
  • ½ cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 300 g zmeura

Topping de ciocolata alba:

  • 80 g ciocolata alba
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita unt

Preparare Prajitura cu zmeura si topping de  ciocolata alba:

Blat:

  • Untul se topeste impreuna cu uleiul intr-o craticioara antiaderenta; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se toarna laptele, se amesteca usor.
  • Se adauga alternativ compozitia de unt topit+ulei racita si cea de faina amestecata cu praful de copt, in 2-3 reprize.
  • Mixati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Zmeura se asaza din loc in loc in mod uniform in compozitia din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura cu zmeura si topping de  ciocolata alba sa se raceasca complet, apoi turnati deasupra topping-ul cu ciocolata alba:
  • Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu laptele si untul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic sau pe bain-marie.
  • Se lasa sa se intareasca, apoi se poate taia in felii Prajitura cu zmeura si topping de  ciocolata alba.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.