Prajitura cu bezea de nuci si zmeura

2 Shares

Prajitura cu bezea de nuci si zmeura este un desert in 3 straturi fabulos. Blatul crocant se combina foarte bine cu bezeaua fina de nuci si zmeura dulce-acrisoara.

Ingrediente Prajitura cu bezea de nuci si zmeura:

Aluat:

  • 1 cana faina
  • 1/4 cana zahar
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita praf de copt

Bezea cu nuci:

  • 4 albusuri
  • 1/2 cana zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 3/4 cana nuci macinate

Fructe:

  • 300 g zmeura proaspata/congelata

Preparare Prajitura cu bezea de nuci si zmeura:

Aluat:

  • Framantati ingredientele de aluat pana cand obtineti un aluat omogen (in faina cernuta se adauga untul taiat in bucatele, zaharul, praful de copt; se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga galbenusul si se framanta pana cand acesta este incorporat).
  • Aluatul obtinut se intinde intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute.

Bezea cu nuci:

  • Mixati albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Se toarna apoi uleiul, se amesteca usor cu o spatula pana la incorporare.
  • Se adauga nucile macinate, se incorporeaza usor cu spatula cu miscari de jos in sus.
  • Se scoate blatul partial copt (20 minute) din cuptor si se toarna uniform bezeaua cu nuci obtinuta.
  • Deasupra se aranjeaza uniform zmeura.
  • Se da tava din nou in cuptor pentru inca 20-25 minute.
  • Prajitura cu bezea de nuci si zmeura se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.