Prajitura cu sos de ciocolata

3 Shares

Prajitura cu sos  de ciocolata este un desert fraged cu gust intens de ciocolata.

Ingrediente Prajitura cu sos  de ciocolata:

Blat:

  • 150 g unt moale
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana amidon
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Sos  de ciocolata:

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana smantana pentru frisca
  • 1/3 cana lapte
  • 1 lingura cacao

Preparare Prajitura cu sos  de ciocolata:

Blat:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena pufoasa.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu amidonul, praful de la budinca de vanilie si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul incalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca cateva minute in tava, apoi se toarna sosul de ciocolata peste acesta.

Sos de ciocolata:

  • Laptele si smantana pentru frisca se pun intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand compozitia incepe sa fiarba se ia craticioara de pe foc si se adauga in aceasta ciocolata rupta in bucatele si cacaua.
  • Se mixeaza energic pana se obtine un sos de ciocolata omogen.
  • Se lasa sa se raceasca cateva minute, cat sa se ingroase putin, apoi se toarna peste blatul usor racit.
  • Dupa cca. 30 minute se rad cca. 3 bucatele de ciocolata cu lapte peste sosul de ciocolata racit.
  • Prajitura cu sos  de ciocolata se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.