Prajitura cu lichior de ciocolata si capsuni

2 Shares

Prajitura cu lichior de ciocolata si capsuni este un desert excelent, aromat, ce se prepara rapid. Combinatia fructe – ciocolata – lichior de ciocolata creeaza o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu lichior de ciocolata si capsuni:

  • 5 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 120 g ciocolata dark
  • 90 g unt
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 200 g capsuni

Preparare Prajitura cu lichior de ciocolata si capsuni:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga compozitia de ciocolata+unt racita, apoi faina amestecata cu praful de copt.
  • In final se toarna lichiorul de ciocolata, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se asaza uniform in compozitia din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobtioarea.
  • Prajitura cu lichior de ciocolata si capsuni se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.