Prajitura cu ciocolata cafea si zmeura

7 Shares

Prajitura cu ciocolata cafea si zmeura este un desert elegant, aromat, perfect pentru un weekend savuros. Combinatia cafea-ciocolata-zmeura se imbina perfect in aceasta prajitura deosebita.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata cafea si zmeura:

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa fierbinte

Compozitia cu  zmeura:

  • 250 g zmeura proaspata/congelata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura apa rece
  • 5 g gelatina pulbere

Compozitia cu  ciocolata+cafea:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 15 g gelatina pulbere
  • 3 lingurite cafea instant

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu ciocolata cafea si zmeura:

Blatul de cacao:

  • Mixati ouale impreuna cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul si devin spumoase (cca. 7-8 minute).
  • Turnari apoi apa, mixati.
  • Separat, intr-un alt castron amestecati faina cu praful cu de copt si cacaua.
  • Incorporati ingredientele uscate (faina-praft de copt-cacao), in crema de zahar-oua-apa.
  • Amestecati usor pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 -25 minute,  verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul de cacao sa se raceasca complet.

Compozitie  zmeura:

  • Gelatina se pune la inmuiat in 30 ml apa rece 5-7 minute.
  • Zmeura se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mediu.
  • Dupa ce  zaharul se topeste, se adauga amidonul dizolvat anterior intr-o lingura de apa rece, si sucul de lamaie.
  • Dupa ce compozitia incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga imediat gelatina inmuiata; se amesteca energic pana la omogenizare.
  • Compozitia de zmeura se lasa sa se raceasca.

Asamblare Prajitura cu ciocolata cafea si zmeura:

  • Pe blatul de cacao racit din tava se intinde uniform compozitia de zmeura.
  • Se da tava la frigider  pana cand este gata compozitia de ciocolata+cafea.

Compozitia ciocolata + cafea:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie sau la microunde.
  • Dupa ce se topeste se ia de pe foc si se adauga imediat cafeaua instant; se amesteca pana la omgenizare si compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • In timp ce acesta se raceste, se pune gelatina intr-o cana cu  100 ml apa rece sa se inmoaie cca. 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie (nu trebuie sa fiarba !).
  • Smantana pentru frisca rece se bate pana cand se intareste.
  • Se adauga compozitia de ciocolata+cafea racita si gelatina dizolvata si racita.
  • Se amesteca ingredientele usor cu o spatula pana la omogenizare; apoi compozitia cu ciocolata + cafea obtinuta se intinde uniform peste compozitia de zmeura (ce s-a intarit usor la frigider).
  • Se da tava din nou la frigider cca.2 ore pana cand se incheaga gelatina din compozitiile de zmeura si ciocolata, apoi se decoreaza cu glazura:
  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara antiaderenta.
  • Glazura obtinuta se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se toarna uniform peste stratul de ciocolata si cafea intarit.
  • Se da tava din nou la frigider pana cand glazura de ciocolata se intareste, apoi se poate taia si consuma.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.