Prajitura cu cocos si ciocolata alba
Prajitura cu cocos si ciocolata alba este un desert savuros, usor de pregatit.

Ingrediente Prajitura cu cocos si ciocolata alba:
Blat:
- 4 oua
- 80 g zahar
- 80 g faina
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri ulei
- 40 g fulgi de cocos
Crema cu ciocolata alba:
- 100 g ciocolata alba
- 500 ml smantana pentru frisca
Decor:
- 30 g fulgi de cocos
- 20 g fulgi de migdale
Preparare Prajitura cu cocos si ciocolata alba:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati uleiul, apoi faina amestecaa in prealabil cu praful de copt si cu praful de budinca de vanilie.
- In final incorporati fulgii de cocos.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati blatul sa se raceasca complet.
Crema cu ciocolata alba:
- Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu 5 linguri smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic.
- Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
- Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se obtine o frisca consistena.
- Peste aceasta se adauga compozitia de ciocolata racita, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu cocos si ciocolata alba:
- Blatul racit se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.
- Asazati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
- Peste acesta intindeti jumatate din crema de ciocolata alba.
- Asezati cel de-al doilea blat.
- Intindeti restul de crema, presarati peste aceasta fulgii de cocos, apoi cei de migdale.
- Dati Prajitura cu cocos si ciocolata alba la frigider minim 6 ore inainte de a o taia si servi.