Prajitura bicolora cu pere

1 Shares

Prajitura bicolora cu pere este un desert umed, pufos, usor de preparat. Blatul delicat in doua culori cu unt si ciocolata impreuna cu stratul de pere zemoase, creeaza o prajitura delicioasa cu fructe.

Ingrediente Prajitura bicolora cu pere:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 250 g unt moale
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri cacao

Alte ingrediente:

  • 1 kg pere
  • 2 plicuri zahar vanilat

Preparare Prajitura bicolora cu pere:

  • Perele se curata se coaja si seminte, se taie in bucatelele ce se vor cali intr-o tigaie impreuna cu cele 2 plicuri de zahar vanilat cca. 5-7 minute pana cand bucatelele se inmoaie usor, apoi se lasa sa se raceasca.
  • Untul se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron pana cand se obtine o crema pufoasa, omogena.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Albusuruile se bat separat, intr-un alt castron, cu un praf de sare pana devin o bezea tare.
  • Faina se amesteca intr-un alt treilea castron cu praful de copt.
  • In castronul cu unt-zahar-galbenusuri se adauga alternativ jumatate din faina cu o lingura se smantana, se amesteca usor, se repeta inca o data (restul de faina cu o lingura smantana).
  • Se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se incorporeaza in 2-3 reprize bezeaua cu ajutorul unei spatule, amestecand usor cu miscari de sus in jos pana la omogenizare.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Bucatelele de pere calite anterior se asaza uniform peste aceasta.
  • In restul compozitiei se adauga cacaua, se amesteca usor pana la omogenizare, se toarna apoi compozitia cu cacao peste pere, se niveleaza.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura bicolora cu pere sa se raceasca complet, decorati cu zahar pudra, apoi taiati in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.