Prajitura cu mousse de zmeura
Prajitura cu mousse de zmeura este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Puteti folosi afine sau mure in locul zmeurei.

Ingrediente Prajitura cu mousse de zmeura:
Blat:
- 2 oua mari
- 125 g faina
- 125 g zahar
- 100 g smantana/ iaurt grecesc
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 125 g zmeura proaspata/ congelata
Mousse de zmeura:
- 250 g zmeura congelata
- 200 g ciocolata alba
- 350 ml smatana pt. Frisca
- 2 lingurite gelatina granulata
- 2 linguri apa
Decor:
- 50 g ciocolata rasa
- Zmeura proaspata
Preparare Prajitura cu mousse de zmeura:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati smantana, zaharul vanilat, amestecati.
- Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, mixati pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt, se niveleaza.
- Zmeura se asaza uniform din loc in loc in aluatul din tava.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul copt se lasa sa se raceasca complet in tava.
Mousse de zmeura:
- Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste in 150 ml smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic.
- Lasati compozitia obtinuta sa se raceasca si intre timp dati zmeura prin blender 2-3 minute pana se obtine un piure.
- Piureul obtinut se da printr-o sita pentru a indeparta sambureii, apoi se amesteca cu ciocolata alba topita in smantana pentru frisca.
- Gelatina se inmoaie in cele 2 linguri de apa 5-7 minute, apoi se pune pe bain-marie pana se dizolva.
- O lasam sa se raceasca cateva minute, apoi o incorporam in compozitia zmeura+ciocolata alba, amestecati energic pentru omogenizare.
- Smantana pentru frisca ramasa (200 ml) se mixeaza pana devine o frisca consistenta, apoi se adauga in compozitia obtinuta anterior (se amesteca usor cu o spatula).
- Mousseul de zmeura astfel obtinut se intinde peste blatul racit din tava, se niveleaza si se da la frigider minim 4-5 ore, pentru a se intari gelatina din mousse-ul de zmeura.
- Prajitura cu mousse de zmeura se scoate apoi din frigider, se portioneza in patrate, se decoreaza cu ciocolata rasa si cu zmeura proaspata.