Prajitura cu mousse de zmeura

3 Shares

Prajitura cu mousse de zmeura este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Puteti folosi afine sau mure in locul zmeurei.

Ingrediente Prajitura cu mousse de zmeura:

Blat:

  • 2 oua mari
  • 125 g faina
  • 125 g zahar
  • 100 g smantana/ iaurt grecesc
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g zmeura proaspata/ congelata

Mousse de zmeura:

  • 250 g zmeura congelata
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml smatana pt. Frisca
  • 2 lingurite gelatina granulata
  • 2 linguri apa

Decor:

  • 50 g ciocolata rasa
  • Zmeura proaspata

Preparare Prajitura cu mousse de zmeura:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati smantana, zaharul vanilat, amestecati.
  • Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, mixati pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt, se niveleaza.
  • Zmeura se asaza uniform din loc in loc in aluatul din tava.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se lasa sa se raceasca complet in tava.

Mousse de zmeura:

  • Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste in 150 ml smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic.
  • Lasati compozitia obtinuta sa se raceasca si intre timp dati zmeura prin blender 2-3 minute pana se obtine un piure.
  • Piureul obtinut se da printr-o sita pentru a indeparta sambureii, apoi se amesteca cu ciocolata alba topita in smantana pentru frisca.
  • Gelatina se inmoaie in cele 2 linguri de apa 5-7 minute, apoi se pune pe bain-marie pana se dizolva.
  • O lasam sa se raceasca cateva minute, apoi o incorporam in compozitia zmeura+ciocolata alba, amestecati energic pentru omogenizare.
  • Smantana pentru frisca ramasa (200 ml) se mixeaza pana devine o frisca consistenta, apoi se adauga in compozitia obtinuta anterior (se amesteca usor cu o spatula).
  • Mousseul de zmeura astfel obtinut se intinde peste blatul racit din tava, se niveleaza si se da la frigider minim 4-5 ore, pentru a se intari gelatina din mousse-ul de zmeura.
  • Prajitura cu mousse de zmeura se scoate apoi din frigider, se portioneza in patrate, se decoreaza cu ciocolata rasa si cu zmeura proaspata.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.