Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

6 Shares

Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone este un desert exceptional, perfect pentru zile festive. Blatul fraged se combina perfect cu crema usor acrisoara si cu topping-ul de ciocolata alba.

Ingrediente Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone:

Blat:

  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 75 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt

Lemon curd:

  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 60 ml suc de lamaie
  • 75 g zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 50 g unt

Crema de lamaie:

  • Lemon curd
  • 250 g mascarpone rece

Decor:

  • 50 g ciocolata alba

Preparare Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone:

Blat:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul pudra pana obtineti o crema omogena.
  • Adaugati laptele, uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.
  • Amestecati usor pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Lemon curd:

  • Galbenusurile se mixeaza cu oul intreg si zaharul pana se obtine o compozitie omogena, intr-o craticioara antiaderenta.
  • Se adauga apoi sucul si coaja de lamaie si se pune craticioara la foc mic.
  • Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa (5-7 minute).
  • Se ia craticioara de pe foc si se adauga untul.
  • Lemon curd-ul obtinut se acopera cu folie alimentara, direct peste acesta, si se lasa sa se raceasca complet.

Crema de lamaie:

  • Mixati mascarponele rece, intr-un castron, pana devine ca o crema.
  • Se adauga lemon-ul curd-ul racit complet in 2-3 reprize, se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Ungeti blatul cu 3/4 din crema de lamaie obtinuta.
  • Se asaza blatul ramas care peste care se intinde  restul de crema – 1/4.
  • Dati platoul la frigider minim 2 ore.
  • Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie, apoi se decoreaza cu aaceasta top-ul prajiturii  folosind un pos cu varf subtire sau o punga de plastic sparta la un capat.
  • Lasati ciocolata alba sa se raceasca complet si sa se intareasca usor, apoi taiati Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.