Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone este un desert exceptional, perfect pentru zile festive. Blatul fraged se combina perfect cu crema usor acrisoara si cu topping-ul de ciocolata alba.

Ingrediente Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone:

Blat:

  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 75 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt

Lemon curd:

  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 60 ml suc de lamaie
  • 75 g zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 50 g unt

Crema de lamaie:

  • Lemon curd
  • 250 g mascarpone rece

Decor:

  • 50 g ciocolata alba

Preparare Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone:

Blat:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul pudra pana obtineti o crema omogena.
  • Adaugati laptele, uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.
  • Amestecati usor pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Lemon curd:

  • Galbenusurile se mixeaza cu oul intreg si zaharul pana se obtine o compozitie omogena, intr-o craticioara antiaderenta.
  • Se adauga apoi sucul si coaja de lamaie si se pune craticioara la foc mic.
  • Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa (5-7 minute).
  • Se ia craticioara de pe foc si se adauga untul.
  • Lemon curd-ul obtinut se acopera cu folie alimentara, direct peste acesta, si se lasa sa se raceasca complet.

Crema de lamaie:

  • Mixati mascarponele rece, intr-un castron, pana devine ca o crema.
  • Se adauga lemon-ul curd-ul racit complet in 2-3 reprize, se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Ungeti blatul cu 3/4 din crema de lamaie obtinuta.
  • Se asaza blatul ramas care peste care se intinde  restul de crema – 1/4.
  • Dati platoul la frigider minim 2 ore.
  • Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie, apoi se decoreaza cu aaceasta top-ul prajiturii  folosind un pos cu varf subtire sau o punga de plastic sparta la un capat.
  • Lasati ciocolata alba sa se raceasca complet si sa se intareasca usor, apoi taiati Prajitura cu crema de  lamaie si mascarpone in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon427

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.