Prajitura cu ciocolata alba si branza crema

2 Shares

Prajitura cu ciocolata alba si branza crema este un desert excelent. Blatul umed si pufos  se combina perfect cu topping-ul cremos.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata alba si branza crema:

Blat:

  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g iaurt natural
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 linguri lapte
  • 100 g ciocolata alba tocata marunt

Topping:

  • 100 g ciocolata alba
  • 300 g branza crema
  • 30 g zahar pudra

Preparare Prajitura cu ciocolata alba si branza crema:

Blat:

  • Untul moale se mxieaza cu zaharul pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.
  • Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare adaugare, apoi incorporati esenta de vanilie.
  • Adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, alternativ cu laptele si iaurtul (in 2-3 reprize).
  • Amestecati, adaugati in final ciocolata alba, mixati usor pana cand compozitia devine omogena.
  • Turnati aluatul obtinut intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.

Topping:

  • Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde, se lasa apoi sa se raceasca.
  • Branza crema se mixeaza cu zaharul pudra, apoi adaugatri peste aceasta ciocolata topita, se amesteca bine pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se intinde uniform peste blatul racit din tava.
  • Prajitura cu ciocolata alba si branza crema se da la frigider  1-2 ore, se decoreaza apoi cu bomboane de ciocolata si se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.