Prajitura cu ciocolata alba si branza crema
Prajitura cu ciocolata alba si branza crema este un desert excelent. Blatul umed si pufos se combina perfect cu topping-ul cremos.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata alba si branza crema:
Blat:
- 250 g unt moale
- 100 g zahar
- 4 oua
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 150 g iaurt natural
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 3 linguri lapte
- 100 g ciocolata alba tocata marunt
Topping:
- 100 g ciocolata alba
- 300 g branza crema
- 30 g zahar pudra
Preparare Prajitura cu ciocolata alba si branza crema:
Blat:
- Untul moale se mxieaza cu zaharul pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.
- Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare adaugare, apoi incorporati esenta de vanilie.
- Adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, alternativ cu laptele si iaurtul (in 2-3 reprize).
- Amestecati, adaugati in final ciocolata alba, mixati usor pana cand compozitia devine omogena.
- Turnati aluatul obtinut intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.
Topping:
- Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde, se lasa apoi sa se raceasca.
- Branza crema se mixeaza cu zaharul pudra, apoi adaugatri peste aceasta ciocolata topita, se amesteca bine pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se intinde uniform peste blatul racit din tava.
- Prajitura cu ciocolata alba si branza crema se da la frigider 1-2 ore, se decoreaza apoi cu bomboane de ciocolata si se taie in patrate.