Prajitura cu smantana si scortisoara
Prajitura cu smantana si scortisoara este un desert simplu, fraged, usor aromat. Se prepara rapid si merge perfect alaturi de o cana de cafea/ceai/ciocolata calda.

Ingrediente Prajitura cu smantana si scortisoara:
- 4 oua mari
- 250 g zahar
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 g unt moale
- 1-2 linguri zahar
Preparare Prajitura cu smantana si scortisoara:
- Mixati untul cu zaharul pana cand obtineti o crema pufoasa omogena.
- Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Incorporati apoi smantana, mixati usor.
- In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra presarati 1-2 linguri zahar tos pentru a obtine o crusta crocanta.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu smantana si scortisoara se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in bucati.
Please follow and like us: