Prajitura cu fructe si smantana
Prajitura cu fructe si smantana este un desert fraged ce se prepara foarte usor. Blatul pufos se combina perfect cu fructele dulce-acrisoare alcatuind o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura cu fructe si smantana:
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 4 oua
- 3/4 cana ulei
- 3 linguri smantana 18%
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 300 g fructe proaspete sau congelate (afine, zmeura, coacaze, capsuni, etc.)
Preparare Prajitura cu fructe si smantana:
- Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
- Intr-un alt castron mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
- Adaugati uleiul si smantana, amestecati cu viteza mica a mixerului pana la omogenizare.
- In final se adauga mixul faina-praf de copt-bicarbonat, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obitnuta se toarna intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra aluatului din tava se asaza fructele uniform.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Se lasa sa se raceasca, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poata taia in felii.