Prajitura cu branza si gem

1 Shares

Prajitura cu branza si gem este un desert simplu, economic si gustos. Cei ce iubesc prajiturile cu branza vor aprecia imediat gustul acesteia ce se combina perfect cu aroma unui gem de fructe dulce-acrisor.

Ingrediente Prajitura cu branza si gem:

  • 2 oua mari
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 130 g branza de vaci grasa
  • Coaja de la o lamaie
  • 1 borcan mic gem de fructe (cirese/afine/caise etc.)

Preparare Prajitura cu branza si gem:

  • Mixati untul moale cu zaharul pana obtineti o crema omogena, pufoasa.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati branza de vaci si coaja de lamaie, mixati pana la omogenizare.
  • In final adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati usor pana la incorporare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra aluatului se asaza uniform gemul de fructe ales (in timpul coacerii se va lasa la baza acestuia).
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 50-55 minute, verificati cu scobtioarea.
  • Lasati Prajitura cu branza si gem sa se raceasca complet, decorati cu zahar pudra, taiati-o in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.