Prajitura pufoasa cu pere
Prajitura pufoasa cu pere este un desert simplu, foarte fraged, usor de preparat. Puteti folosi alte fructe in locul perelor, rezultatul final va fi de asemenea o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura pufoasa cu pere:
- 4 oua
- 250 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahar
- Coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 pere mari/3 pere mici
Preparare Prajitura pufoasa cu pere:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga ouale pe rand mixand dupa fiecare adaugare, apoi se incorporeaza esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
- In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
- Turnati cca. 1/3 din aluatul obtinut in tava pregatita.
- Perele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se curata de coaja, se taie in cubulete, iar acestea se distribuie uniform peste alutatul din tava.
- Restul de compozitie 2/3, se toarna uniform peste pere.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura pufoasa cu pere se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in felii.