Prajitura pufoasa cu pere

6 Shares

Prajitura pufoasa cu pere este un desert simplu, foarte fraged, usor de preparat. Puteti folosi alte fructe in locul perelor, rezultatul final va fi de asemenea o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu pere:

  • 4 oua
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pere mari/3 pere mici

Preparare Prajitura pufoasa cu pere:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand mixand dupa fiecare adaugare, apoi se incorporeaza esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
  • In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
  • Turnati cca. 1/3 din aluatul obtinut in tava pregatita.
  • Perele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se curata de coaja, se taie in cubulete, iar acestea se distribuie uniform peste alutatul din tava.
  • Restul de compozitie 2/3, se toarna uniform peste pere.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura pufoasa cu pere se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.