Prajitura pufoasa cu pere

77 Shares

Prajitura pufoasa cu pere este un desert simplu, foarte fraged, usor de preparat. Puteti folosi alte fructe in locul perelor, rezultatul final va fi de asemenea o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu pere:

  • 4 oua
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pere mari/3 pere mici

Preparare Prajitura pufoasa cu pere:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand mixand dupa fiecare adaugare, apoi se incorporeaza esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
  • In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
  • Turnati cca. 1/3 din aluatul obtinut in tava pregatita.
  • Perele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se curata de coaja, se taie in cubulete, iar acestea se distribuie uniform peste alutatul din tava.
  • Restul de compozitie 2/3, se toarna uniform peste pere.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura pufoasa cu pere se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.