Prajitura pufoasa cu bezea de ciocolata si nuci
Simpla, savuroasa, usor de facut, Prajitura pufoasa cu bezea de ciocolata si nuci este ideala daca doriti un desert rapid si gustos.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu bezea de ciocolata si nuci:
Blat:
- 4 galbenusuri
- 200 g faina
- 150 g margarina/unt
- 120 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
Bezeaua cu ciocolata si nuci:
- 4 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g ciocolata
- 200 g nuci taiate marunt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- 4 linguri gem la alegere
Preparare Prajitura pufoasa cu bezea de ciocolata si nuci:
Blat:
- Mixati faina cu zaharul si praful de copt.
- Adaugati galbenusurile si margarina, framantati pana obtineti un aluat omogen.
- Puneti aluatul obtinut intr-o folie de plastic si lasati-l 30 minute la frigider.
Bezea cu ciocolata si nuci:
- Ciocolata rupta in bucatele se topeste pe bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca complet.
- Bateti albusurile cu zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
- Incorporati apoi cu o spatula ciocolata topita, zaharul vanilat, nucile si romul.
- Amestecati usor pana obtineti o compozitie omogena.
Asamblare Prajitura pufoasa cu bezea de ciocolata si nuci:
- Scoateti aluatul din frigider si intindeti din acesta o foaie de dimensiunea tavii de copt 23×32 cm.
- Asezati foaia in tava in care ati pus hartie de copt.
- Peste aceasta intindeti gemul uniform, apoi turnati usor si uniform bezeaua cu ciocolata si nuci.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 35 minute.
- Dupa ce se raceste complet Prajitura pufoasa cu bezea de ciocolata si nuci se garniseste cu zahar pudra si se taie in bucati.