Prajitura frageda cu prune si cocos

4 Shares

Prajitura frageda cu prune si cocos este un desert de sezon delicat, usor de preparat. Aroma de lamaie se combina perfect cu gustul prunelor si cu fulgii de cocos alcatuind un desert excelent.

Ingrediente Prajitura frageda cu prune si cocos:

  • 400 g faina
  • 250 g unt moale
  • 120 g fulgi de cocos
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g smantana grasime 12%
  • 1 kg prune

Preparare Prajitura frageda cu prune si cocos:

  • Mixati untul moale cu zaharul intr-un castron pana cand  obtineti o crema omogena pufoasa.
  • Adaugati ouale pe rand mixand dupa fiecare, apoi incorporati coaja de lamaie si fulgii de cocos.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza alternativ cu smantana (in 2-3 reprize) in castronul cu restul ingredientelor.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie in jumatate, se scot samburii.
  • Jumatatile de prune se asaza in compozitia din tava uniform, cu partea interioara in sus, impingandu-le usor in aluat.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu prune si cocos se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.