Prajitura cu prune si ciocolata

1 Shares

Prajitura cu prune si ciocolata este un desert pufos in care se combina perfect aroma ciocolatei cu gustul dulceag al prunelor.

Ingrediente Prajitura cu prune si ciocolata:

  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 3 cani faina
  • ½ cana zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 kg prune

Preparare Prajitura cu prune si ciocolata:

  • Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie.
  • Faina se amesteca intr-un castron cu praful de copt si cacaua.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un alt castron pana cand acestea isi dubleaza vomului si zaharul se topeste.
  • Se adauga apoi laptele, iar apoi alternativ mixul de ingrediente uscate cu mixul ciocolata+unt topite anterior.
  • Se amesteca ingredientele usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se taie pe jumatate, se scot samburii, se pun jumatatile obtinute in aluatul din tava cu partea interiora in sus.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobtioarea.
  • Prajitura cu prune si ciocolata se lasa sa se raceasca complet, apoi se poata taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.