Prajitura cu nuci si mere cu topping de ciocolata si cocos

5 Shares

Prajitura cu nuci si mere cu topping de ciocolata si cocos este un desert savuros de toamna, usor de preparat. Ciocolata si cocosul ii confera un gust exceptional acestei prajituri delicioase.

Ingrediente Prajitura cu nuci si mere cu topping de ciocolata si cocos:

Blat:

  • 4 oua mari
  • 3/4 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4-5 mere curatate de coaja taiate in bucatele
  • 1 cana nuci tocate marunt

Topping:

  • 50 g ciocolata
  • 3 linguri fulgi de cocos

Preparare  Prajitura cu nuci si mere cu topping de ciocolata si cocos:

Blat:

  • Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara.
  • Mixati ouale cu zaharul intr-un alt castron, pana cand acestea isi dubleaza vomul si zaharul se topeste.
  • Adaugati uleiul, apoi mixul faina-praf de copt-bicarbonat-scortisoara.
  • In final se incorporeaza nucile tocate si bucatelele de mere, se amesteca usor cu o spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti tava din cuptor, lasati prajitura in tava, iar dupa cca. 20 minute adaugati topping-ul: radeti ciocolata peste blatul inca cald, iar peste aceasta presarati fulgii de cocos.
  • Dupa ce se raceste complet, Prajitura cu nuci si mere cu topping de ciocolata si cocos se taie in bucati si se poate consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.