Prajitura cu prune si miere

9 Shares

Prajitura cu prune si miere este un desert delicat de sezon foarte fraged si gustos. Ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand incepeti sa preparati prajitura ( se scot din frigider cu cca.1 ora inainte).

Ingrediente Prajitura cu prune si miere:

  • 300 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g miere
  • 2 oua
  • 250 ml iaurt/lapte batut
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • scortisoara macinata
  • zahar brun
  • 500 g prune

Preparare Prajitura cu prune si miere:

  • Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul pudra, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Intr-un alt castron se amesteca ingredientele umede: ouale, mierea, iaurtul, uleiul.
  • Se toarna ingredientele uscate peste cele umede, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se rup usor in jumatate, apoi se asaza uniform in compozitia din tava, cu partea interioara in sus.
  • Deasupra prunelor din tava se presara scortisoara si zahar brun.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute.
  • Prajitura cu prune si miere se lasa sa se raceassca apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.