Prajitura bicolora cu prune

8 Shares

Prajitura bicolora cu prune este un desert simplu, rapid si delicios pe care va invit s-o incercati.

Ingrediente Prajitura bicolora cu prune:

  • 5 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 500 g prune

Preparare Prajitura bicolora cu prune:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa alba omogena.
  • Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie.
  • Din faina se opresc intr-un castronel 2 linguri (se folosesc la blatul simplu fara cacao).
  • Restul de faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in castronul cu oua-zahar-ulei.
  • Compozitia obtinuta se imparte in 2: intr-una se adauga faina oprita, iar in cealalta se adauga cacaua.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
  • Turnati compozitia simpla in tava, nivelati.
  • Compozitia de cacao se adauga peste cea din tava cu ajutorul unei linguri, punand-o  din loc in loc, apoi niveland usor pana se va forma un strat uniform.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de bucatarie, se rup usor, iar  jumatatile obtinute se asaza in blatul cu cacao cu partea interioara in sus.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura bicolora cu prune sa se raceasca complet, apoi decorati cu zahar pudra si taiati in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.