Prajitura bicolora cu prune
Prajitura bicolora cu prune este un desert simplu, rapid si delicios pe care va invit s-o incercati.

Ingrediente Prajitura bicolora cu prune:
- 5 oua
- 3/4 cana zahar
- 1 1/2 cana faina
- 1/2 cana ulei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 500 g prune
Preparare Prajitura bicolora cu prune:
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa alba omogena.
- Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie.
- Din faina se opresc intr-un castronel 2 linguri (se folosesc la blatul simplu fara cacao).
- Restul de faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in castronul cu oua-zahar-ulei.
- Compozitia obtinuta se imparte in 2: intr-una se adauga faina oprita, iar in cealalta se adauga cacaua.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
- Turnati compozitia simpla in tava, nivelati.
- Compozitia de cacao se adauga peste cea din tava cu ajutorul unei linguri, punand-o din loc in loc, apoi niveland usor pana se va forma un strat uniform.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de bucatarie, se rup usor, iar jumatatile obtinute se asaza in blatul cu cacao cu partea interioara in sus.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati Prajitura bicolora cu prune sa se raceasca complet, apoi decorati cu zahar pudra si taiati in bucati.