Prajitura frageda cu caise

12 Shares

Prajitura frageda cu caise este un desert excelent de vara. Aroma fructelor impreuna cu blatul delicat cu unt creeaza o prajitura foarte gustoasa ce merita incercata.

Prajitura frageda cu caise

Ingrediente Prajitura frageda cu caise:

  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g caise

Preparare Prajitura frageda cu caise:

  • Untul se mixeaza intr-un castron cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana se obtine o crema omogena pufoasa.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Se incorporeaza apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Albusurile se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.
  • Aceasta se va incorpora apoi in castronul cu restul ingredientelor, amestecand usor cu o spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm.
  • Caisele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, le scoatem samburii, iar fiecare jumatate obtinuta se va asaza peste compozitia din tava cu miezul in sus, impingandu-le usor in aceasta.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, Prajitura frageda cu caise se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.