Prajitura cu zmeura si ciocolata alba

8 Shares

Prajitura cu zmeura si ciocolata alba este un desert parfumat, usor de preparat. Ciocolata alba se combina perfect cu aroma specifica zmeurei alcatuind o prajitura excelenta.

Prajitura cu zmeura si ciocolata alba

Ingrediente Prajitura cu zmeura si ciocolata alba:

  • 200 g unt moale
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • 1 cana smantana grasime 12%
  • 2 2/3 cana faina
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 3 lingurite praf de copt
  • 150 g zmeura proaspata

Decor:

  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte

Preparare Prajitura cu zmeura si ciocolata alba:

  • Mixati untul cu zaharul intr-un castron pana cand obtineti o crema pufoasa omogena.
  • Ouale se mixeaza intr-un alt castron cu smantana pana la omogenizare.
  • Intr-un al treilea castron se mixeaza faina cu continutul plicurilor de budinca de vanilie si cu praful de copt.
  • In castronul cu unt+zahar adaugati alternativ compozitia de oua+smantana si cea de faina+pulbere budinca.
  • Mixati usor ingredientele pana la omogenizare (compozitia finala va fi de consistenta groasa).
  • Puneti compozitia obtinuta intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se asaza zmeura din loc in loc in mod uniform.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.

Decor:

  • Ciocolata alba rupta in bucatele se topeste pe bain-marie impreuna cu laptele.
  • Compozitia obtinuta se toarna uniform peste blatul prajiturii complet racit.
  • Prajitura cu zmeura si ciocolata alba se poate taia apoi in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.