Prajitura cu branza si zmeura

5 Shares

Prajitura cu branza si zmeura este un deliciu perfect de vara. Compozitia frageda, aromata este un desert exceptional usor de preparat.

Prajitura cu branza si zmeura

Ingrediente Prajitura cu branza si zmeura:

Blatul cu branza si zmeura:

  • 3 oua
  • 150 g branza de vaci
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 140 g faina
  • 25 ml lapte
  • 60 g unt topit
  • 100 g zmeura

Sos de zmeura:

  • 500 g zmeura
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri suc de lamaie

Preparare Prajitura cu branza si zmeura:

Sos de zmeura:

  • Puneti zmeura, zaharul si sucul de lamaie intr-o craticioara antiaderenta la foc mic-mediu.
  • Amestecati din cand in cand pana cand fructele se inmoaie si compozitia se ingroasa putin.
  • Se ia de pe foc, se asteapta ca sosul obtinut sa se raceasca complet, apoi se strecoara pentru a scapa de seminte.

Blatul cu branza de vaci si zmeura:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza vomului si zaharul se topeste.
  • Se adauga apoi branza de vaci, untul topit, faina (in 2 reprize), iar in final laptele.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Puneti zmeura din loc in loc in compozitia din tava.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute.
  • Prajitura cu branza si zmeura se lasa sa se raceasca complet in tava, se decoreaza cu zahar pudra si se serveste alaturi de sosul de zmeura obtinut anterior.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.